Habay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Habay? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze website doorzoek je bruikbare aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Habay!

zonnepanelen installateur 6720
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode67200
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€168,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Habay februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Habay. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Habay zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Habay
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5030), dan pak je al snel €624. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Habay fluctueren tussen de €5200 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €695,00 (vergoeding februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Habay bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3425 – €4225€410
2272013€5250 – €5850€600
3330014€5900 – €6125€800
4406016€6350 – €6850€890
5470020€6925 – €7175€970
6499023€7575 – €7825€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Habay tref je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Habay is 3555 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Habay?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-habay

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Habay vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind jij in korte tijd een betrouwbare vakman in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Habay.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Habay op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Habay
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Habay een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente