Villers-Sur-Semois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Villers-Sur-Semois? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze tool vind jij omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Villers-Sur-Semois!

zonnepanelen installateur 6740
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode67400
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€165,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Villers-Sur-Semois oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Etalle. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Etalle zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Villers-Sur-Semois
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4660), dan is het voordeel al snel €578. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Villers-Sur-Semois liggen tussen om en nabij de €5400 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €705,00 (prijs oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Villers-Sur-Semois kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3600 – €4450€420
2287013€5250 – €5725€500
3336016€5900 – €6150€775
4410016€6300 – €6625€910
5433019€7025 – €7250€1030
6520023€7425 – €7825€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Villers-Sur-Semois check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Sur-Semois bedraagt 3595 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Villers-Sur-Semois?

Voor zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-sur-semois

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Villers-Sur-Semois vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind jij in enkele stappen een deskundige specialist in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer duidelijk het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Villers-Sur-Semois.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Sur-Semois op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Villers-Sur-Semois
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Sur-Semois een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!