Buzenol

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Buzenol? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je actuele raadgeving over zonnepanelen kopen in Buzenol!

zonnepanelen installateur 6743
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode67430
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€158,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Buzenol juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Etalle. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Etalle zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Buzenol
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4690), dan is het belastingvoordeel al gauw €581. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Buzenol liggen tussen de €4800 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen draait uit op circa 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en NLE betaal je al snel €712,50 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Buzenol kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119506€3650 – €4275€410
2302013€5025 – €5775€575
3355016€5925 – €6050€800
4391018€6350 – €6750€920
5431019€7100 – €7275€1000
6498021€7625 – €7825€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Buzenol bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buzenol is 3310 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 panelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Buzenol?

Voor de installatie van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-buzenol

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Buzenol vergelijken? Dankzij onderstaande tips vind jij zonder problemen een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het type huis. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Buzenol.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificering (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Buzenol op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Buzenol
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Buzenol een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!