Chantemelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Chantemelle? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker check je accurate details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Chantemelle!

zonnepanelen installateur 6742
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode67420
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€158,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Chantemelle september 2023

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Etalle. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Etalle kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Chantemelle
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4680), dan bedraagt het voordeel al snel €580. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Chantemelle zitten vaak tussen de €5200 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €710,00 (kosten september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Chantemelle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3475 – €4250€430
2290012€5275 – €5800€525
3347016€5975 – €6200€800
4401017€6325 – €6725€900
5442019€7100 – €7300€980
6489023€7700 – €8000€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Chantemelle ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chantemelle bedraagt 3305 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Chantemelle?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chantemelle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Chantemelle vergelijken? Door het advies hieronder heb jij in korte tijd een goede specialist in jouw streek. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Chantemelle.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Chantemelle op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Chantemelle
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Chantemelle verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!