Bertogne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Bertogne? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Door zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be lees jij waardevolle aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Bertogne!

zonnepanelen installateur 6687
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertogne
Postcode66870
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€168,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bertogne mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bertogne. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Bertogne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bertogne
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4990), dan profiteer je al van een korting van zo’n €619. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bertogne liggen tussen om en nabij de €5300 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor circa 2740 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bertogne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3600 – €4400€440
2294012€5050 – €5625€625
3321016€5950 – €6150€700
4384017€6375 – €6750€940
5430019€7100 – €7225€1030
6496023€7500 – €7925€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Bertogne vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bertogne is 3535 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Bertogne?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bertogne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bertogne vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een uitmuntende expert in jouw omgeving. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Bertogne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bertogne op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Bertogne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bertogne aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente