Vance

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Vance? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze pagina tref je samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vance!

zonnepanelen installateur 6741
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode67410
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€158,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vance juni 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Etalle. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Etalle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Vance
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4670), dan is het voordeel al snel €579. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vance zitten vaak tussen de €5300 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pakweg 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €707,50 (kosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vance bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3425 – €4225€380
2309013€5000 – €5800€500
3351014€6000 – €6250€800
4392018€6425 – €6775€930
5466019€7000 – €7175€970
6509022€7600 – €8050€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Vance tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vance bedraagt 3300 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Vance?

Puur voor panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vance

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Vance vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kies je in enkele stappen een betrouwbare specialist in de regio. Een aantal adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan erkend zonnepanelen advies in Vance.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vance op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Vance
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vance een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!