Vielsalm

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Vielsalm? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker vind jij actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vielsalm!

zonnepanelen installateur 6690
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteVielsalm
Postcode66900
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Vielsalm mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Vielsalm. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Vielsalm is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vielsalm
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5000), dan is het voordeel al snel €620. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim enkele honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vielsalm liggen tussen de €4700 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Powerpeers betaal je hiervoor wel €687,50 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vielsalm kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3700 – €4375€390
2291013€5275 – €5600€525
3355015€6075 – €6025€825
4394016€6450 – €6850€900
5469019€7050 – €7225€1020
6497021€7475 – €8200€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Vielsalm bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vielsalm is 3540 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Vielsalm?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vielsalm

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Vielsalm vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vind jij in enkele stappen een professionele expert in jouw eigen buurt. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan actueel zonnepanelen advies in Vielsalm.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vielsalm op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Vielsalm
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vielsalm een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente