Sainte-Marie-Sur-Semois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Sainte-Marie-Sur-Semois? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door deze pagina check je accurate toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sainte-Marie-Sur-Semois!

zonnepanelen installateur 6740
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode67400
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Sainte-Marie-Sur-Semois juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Etalle. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Etalle bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Sainte-Marie-Sur-Semois
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4650), dan profiteer je al van een korting van zo’n €576. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sainte-Marie-Sur-Semois zitten vaak tussen de €4000 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €702,50 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Sainte-Marie-Sur-Semois kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3575 – €4200€390
2292013€5100 – €5900€550
3360014€6000 – €6175€875
4409018€6300 – €6800€880
5467019€6950 – €7225€960
6497021€7500 – €7925€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Sainte-Marie-Sur-Semois check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sainte-Marie-Sur-Semois is 3590 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Sainte-Marie-Sur-Semois?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sainte-marie-sur-semois

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sainte-Marie-Sur-Semois vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare aanbieder in jouw eigen buurt. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het type huis. Het soort huis (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Sainte-Marie-Sur-Semois.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sainte-Marie-Sur-Semois op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Sainte-Marie-Sur-Semois
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sainte-Marie-Sur-Semois een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!