Ehein

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ehein? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be vind jij actuele toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Ehein!

zonnepanelen installateur 4480
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteEngis
Postcode44800
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€172,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Ehein juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Engis. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Engis kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Ehein
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4310), dan is het belastingvoordeel al gauw €534. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ehein liggen tussen om en nabij de €5200 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €725,00 (prijs juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ehein kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119308€3400 – €4375€400
2277012€5150 – €5850€575
3358015€5950 – €6275€775
4406016€6550 – €6625€920
5466020€6975 – €7275€970
6489023€7550 – €8075€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Ehein tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ehein bedraagt 3420 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ehein?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ehein

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ehein vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan kies jij snel en eenvoudig een deskundige leverancier in jouw streek. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Ehein.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ehein op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Ehein
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ehein een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!