Hermalle-Sous-Huy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hermalle-Sous-Huy? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker lees je waardevolle tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hermalle-Sous-Huy!

zonnepanelen installateur 4480
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteEngis
Postcode44800
Gasverbruik22.850 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€172,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hermalle-Sous-Huy april 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Engis. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Engis zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Hermalle-Sous-Huy
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra voordelig een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4320), dan is het belastingvoordeel al gauw €536. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hermalle-Sous-Huy zitten vaak tussen de €4900 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €727,50 (kosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hermalle-Sous-Huy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3475 – €4475€390
2279011€5150 – €5725€650
3355016€6025 – €6175€850
4418017€6425 – €6700€900
5446019€7000 – €7175€1020
6510022€7475 – €7850€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Hermalle-Sous-Huy ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hermalle-Sous-Huy is 3425 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Hermalle-Sous-Huy?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hermalle-sous-huy

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hermalle-Sous-Huy vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een erkende monteur in je postcodegebied. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Hermalle-Sous-Huy.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hermalle-Sous-Huy op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Hermalle-Sous-Huy
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hermalle-Sous-Huy verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!