Clermont-Sous-Huy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Clermont-Sous-Huy? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker lees je accurate raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Clermont-Sous-Huy!

zonnepanelen installateur 4480
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteEngis
Postcode44800
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€171,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Clermont-Sous-Huy april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Engis. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Engis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Clermont-Sous-Huy
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5050), dan pak je al snel €626. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Clermont-Sous-Huy zitten vaak tussen de €4100 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €722,50 (kosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Clermont-Sous-Huy is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3400 – €4200€380
2285011€5050 – €5625€650
3339016€6075 – €6125€775
4398016€6375 – €6750€890
5436019€7100 – €7250€970
6503022€7400 – €8125€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Clermont-Sous-Huy check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Clermont-Sous-Huy bedraagt 3415 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Clermont-Sous-Huy?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-clermont-sous-huy

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Clermont-Sous-Huy vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij in enkele stappen een goede aanbieder in je postcodegebied. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de aard van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Clermont-Sous-Huy.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Clermont-Sous-Huy op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Clermont-Sous-Huy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Clermont-Sous-Huy verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!