Trazegnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Trazegnies? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door deze website tref jij waardevolle info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Trazegnies!

zonnepanelen installateur 6183
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCourcelles
Postcode61830
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€179,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Trazegnies februari 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Courcelles. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Courcelles kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Trazegnies
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4900), dan profiteer je al van een korting van zo’n €607. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Trazegnies liggen tussen om en nabij de €4300 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €767,50 (prijs februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Trazegnies kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120208€3575 – €4475€400
2278013€5100 – €5650€500
3324016€6050 – €6275€750
4416016€6450 – €6625€950
5447020€7075 – €7125€1020
6495022€7525 – €8075€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Trazegnies tref jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Trazegnies bedraagt 3565 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Trazegnies?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-trazegnies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Trazegnies vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb jij in enkele stappen een uitstekende aanbieder in de regio. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Trazegnies.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Trazegnies op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Trazegnies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Trazegnies een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!