Souvret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Souvret? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Souvret!

zonnepanelen installateur 6182
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCourcelles
Postcode61820
Gasverbruik23.920 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€179,77

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Souvret februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Courcelles. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Courcelles zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Souvret
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4890), dan pak je al snel €606. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Souvret variëren tussen de €4500 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €765,00 (prijspeil februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Souvret is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3650 – €4275€440
2284013€5050 – €5850€675
3339014€5925 – €6225€825
4416016€6350 – €6625€890
5454020€7050 – €7300€1000
6509023€7575 – €7950€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Souvret achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Souvret bedraagt 3560 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Souvret?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-souvret

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Souvret vergelijken? Door het advies hieronder heb jij in enkele stappen een goede specialist in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Souvret.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Souvret op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Souvret
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Souvret een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!