Gouy-Lez-Piéton

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Gouy-Lez-Piéton? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze website bekijk jij toepasbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gouy-Lez-Piéton!

zonnepanelen installateur 6181
 • Direct lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCourcelles
Postcode61810
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€179,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gouy-Lez-Piéton juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Courcelles. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Courcelles zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Gouy-Lez-Piéton
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4880), dan profiteer je al van een korting van zo’n €605. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Gouy-Lez-Piéton variëren tussen de €4600 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pakweg 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €762,50 (prijspeil juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Gouy-Lez-Piéton is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3625 – €4325€430
2276013€5200 – €5825€550
3322015€5975 – €6225€725
4407016€6325 – €6850€930
5441019€6950 – €7200€970
6495022€7400 – €7950€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Gouy-Lez-Piéton check je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gouy-Lez-Piéton is 3555 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Gouy-Lez-Piéton?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gouy-lez-pieton

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Gouy-Lez-Piéton vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk je in korte tijd een uitmuntende leverancier in de regio. Diverse adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Gouy-Lez-Piéton.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Gouy-Lez-Piéton op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Gouy-Lez-Piéton
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gouy-Lez-Piéton een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!