Suxy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Suxy? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Door de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze website vind jij bruikbare adviezen over zonnepanelen kopen in Suxy!

zonnepanelen installateur 6812
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode68120
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€164,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Suxy juni 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chiny. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Chiny is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Suxy
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5040), dan profiteer je al van een korting van zo’n €625. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Suxy komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in pakweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €697,50 (tarief juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Suxy bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3625 – €4325€380
2309013€5000 – €5675€600
3335014€5900 – €6175€750
4405017€6500 – €6750€900
5464020€7000 – €7125€1020
6520022€7575 – €8025€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Suxy check je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Suxy bedraagt 3485 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Suxy?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-suxy

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Suxy vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek jij moeiteloos een uitmuntende leverancier in jouw eigen buurt. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Suxy.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Suxy op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Suxy
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Suxy aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!