Termes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Termes? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze website ontdek je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Termes!

zonnepanelen installateur 6813
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode68130
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Termes oktober 2023

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chiny. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Chiny bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Termes
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5050), dan profiteer je al van een korting van zo’n €626. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno oktober 2023. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Termes fluctueren tussen de €4700 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €700,00 (kosten oktober 2023). Met goedkope zonnepanelen in Termes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3450 – €4375€380
2291011€5175 – €5800€675
3346016€5925 – €6250€825
4382016€6475 – €6725€880
5464020€7025 – €7300€1030
6506023€7700 – €8000€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Termes lees jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Termes is 3490 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Veel bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Termes?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-termes

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Termes vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een uitstekende monteur in jouw eigen buurt. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Termes.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Termes op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Termes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Termes een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!