Jamoigne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Jamoigne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website tref jij veelzijdige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Jamoigne!

zonnepanelen installateur 6810
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode68100
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€163,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Jamoigne juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Chiny. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Chiny kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Jamoigne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5020), dan bedraagt het voordeel al snel €622. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Jamoigne zitten vaak tussen de €4900 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Jamoigne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3425 – €4450€410
2294011€5225 – €5825€625
3333014€5900 – €6225€725
4403018€6425 – €6625€920
5447020€6900 – €7150€1030
6503022€7500 – €7975€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Jamoigne achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jamoigne is 3475 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Jamoigne?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jamoigne

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Jamoigne vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vind je vandaag nog een professionele specialist in je woonplaats. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de aard van het huis. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Jamoigne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jamoigne op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Jamoigne
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Jamoigne een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!