Tongre-Saint-Martin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Tongre-Saint-Martin? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze pagina ontdek jij accurate info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tongre-Saint-Martin!

zonnepanelen installateur 7950
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode79500
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€179,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Tongre-Saint-Martin juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Chièvres. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Chièvres zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Tongre-Saint-Martin
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4800), dan profiteer je al van een korting van zo’n €595. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tongre-Saint-Martin komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en NLE betaal je al snel €757,50 (prijspeil juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Tongre-Saint-Martin kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3625 – €4300€410
2296011€5125 – €5700€575
3344015€5975 – €6075€825
4391018€6450 – €6725€920
5440019€6950 – €7275€990
6492021€7575 – €7925€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Tongre-Saint-Martin bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tongre-Saint-Martin bedraagt 3590 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Tongre-Saint-Martin?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tongre-saint-martin

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tongre-Saint-Martin vergelijken? Door middel van het advies hieronder tref je binnen enkele minuten een goede aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Tongre-Saint-Martin.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tongre-Saint-Martin op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Tongre-Saint-Martin
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tongre-Saint-Martin aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!