Huissignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Huissignies? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze pagina vind je handige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Huissignies!

zonnepanelen installateur 7950
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode79500
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€178,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Huissignies juni 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Chièvres. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Chièvres kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Huissignies
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4780), dan pak je al snel €593. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Huissignies fluctueren tussen de €4900 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie betaal je hiervoor wel €752,50 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Huissignies bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119708€3450 – €4300€430
2291013€5200 – €5850€525
3327016€5900 – €6200€825
4412016€6475 – €6775€940
5437019€6925 – €7250€1020
6481021€7625 – €8125€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Huissignies achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huissignies is 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Huissignies?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-huissignies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Huissignies vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een goede leverancier in jouw eigen buurt. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het soort woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Huissignies.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Huissignies op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Huissignies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Huissignies aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!