Ladeuze

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ladeuze? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Middels het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via de zonnepanelen-vergelijker tref jij uitgebreide adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ladeuze!

zonnepanelen installateur 7950
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode79500
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€178,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ladeuze juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Chièvres. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Chièvres bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Ladeuze
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4790), dan is jouw winst al gauw €594. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ladeuze fluctueren tussen de €4700 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor grofweg 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €755,00 (onkosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ladeuze kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3500 – €4325€390
2308012€5200 – €5625€625
3330015€6000 – €6200€775
4419016€6550 – €6700€950
5465020€7100 – €7200€1010
6508023€7575 – €8100€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Ladeuze ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ladeuze bedraagt 3585 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Ladeuze?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ladeuze

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ladeuze vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb jij binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in jouw streek. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ladeuze.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ladeuze op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Ladeuze
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ladeuze een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!