Grosage

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Grosage? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze vergelijker ontdek je uitgebreide raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Grosage!

zonnepanelen installateur 7950
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode79500
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€178,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grosage juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Chièvres. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Chièvres zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Grosage
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4770), dan bedraagt het voordeel al snel €591. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Grosage zitten vaak tussen de €4600 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €750,00 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Grosage kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3600 – €4425€420
2294012€5075 – €5750€500
3351015€6025 – €6225€850
4392016€6550 – €6850€900
5433020€7075 – €7150€1030
6494023€7700 – €7875€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Grosage achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grosage is 3575 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Grosage?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grosage

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Grosage vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vind je zonder problemen een uitmuntende monteur in de regio. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Grosage.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grosage op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Grosage
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Grosage aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!