Tongre-Notre-Dame

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Tongre-Notre-Dame? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Door gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van deze website doorzoek jij toepasbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Tongre-Notre-Dame!

zonnepanelen installateur 7951
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode79510
Gasverbruik23.590 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€179,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tongre-Notre-Dame juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Chièvres. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Chièvres zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Tongre-Notre-Dame
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4810), dan loopt het voordeel al gauw op tot €596. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tongre-Notre-Dame variëren tussen de €4400 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €760,00 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Tongre-Notre-Dame bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118208€3650 – €4225€400
2293013€5025 – €5725€600
3341015€6000 – €6100€700
4410016€6500 – €6625€910
5465019€6925 – €7150€980
6491023€7450 – €7950€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tongre-Notre-Dame bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tongre-Notre-Dame bedraagt 3595 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Tongre-Notre-Dame?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tongre-notre-dame

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Tongre-Notre-Dame vergelijken? Dankzij onderstaande tips kies je vandaag nog een goede expert in je postcodegebied. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Tongre-Notre-Dame.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Tongre-Notre-Dame op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Tongre-Notre-Dame
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tongre-Notre-Dame verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!