Escanaffles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Escanaffles? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze vergelijker ontdek jij omvangrijke raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Escanaffles!

zonnepanelen installateur 7760
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode77600
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€172,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Escanaffles december 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Celles. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Celles kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Escanaffles
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4720), dan is jouw winst al gauw €585. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Escanaffles komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €755,00 (kosten december 2023). Via goedkope zonnepanelen in Escanaffles is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3650 – €4225€390
2302011€5075 – €5825€650
3324014€6050 – €6200€775
4412018€6300 – €6600€940
5466019€6975 – €7150€980
6492023€7500 – €8150€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Escanaffles tref je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Escanaffles bedraagt 3475 kWh. Dit staat voor grofweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Escanaffles?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-escanaffles

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Escanaffles vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs zoek je zonder problemen een goede vakman in jouw eigen buurt. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets de aard van het huis. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Escanaffles.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Escanaffles op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Escanaffles
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Escanaffles een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!