Pottes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Pottes? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze website vind jij handige info die helpen bij zonnepanelen kopen in Pottes!

zonnepanelen installateur 7760
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode77600
Gasverbruik22.780 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€173,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Pottes december 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Celles. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Celles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Pottes
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4750), dan profiteer je al van een korting van zo’n €589. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Pottes fluctueren tussen de €4500 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €762,50 (vergoeding december 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Pottes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3450 – €4225€380
2308013€5150 – €5675€650
3339016€6025 – €6250€700
4382018€6425 – €6825€880
5432020€7050 – €7250€1000
6481022€7625 – €8125€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Pottes check je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pottes is 3490 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Pottes?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pottes

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Pottes vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs tref jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in jouw eigen buurt. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Pottes.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Pottes op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Pottes
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Pottes een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!