Popuelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Popuelles? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van deze pagina doorzoek jij omvangrijke gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Popuelles!

zonnepanelen installateur 7760
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode77600
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€173,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Popuelles mei 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Celles. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Celles zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Popuelles
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4740), dan loopt het voordeel al gauw op tot €588. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Popuelles schommelen tussen de €4000 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €760,00 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Popuelles kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3675 – €4475€380
2305013€5250 – €5800€675
3330014€6050 – €6200€800
4403017€6375 – €6725€900
5470019€7050 – €7225€1030
6499021€7425 – €7825€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Popuelles achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Popuelles bedraagt 3485 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Popuelles?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-popuelles

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Popuelles vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in de regio. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Popuelles.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Popuelles op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Popuelles
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Popuelles een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!