Velaines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Velaines? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met de zonnepanelen-vergelijker ontdek je bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Velaines!

zonnepanelen installateur 7760
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode77600
Gasverbruik22.790 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€173,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Velaines oktober 2023

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Celles. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Celles kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Velaines
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4760), dan is het voordeel al snel €590. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Velaines fluctueren tussen de €4200 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €765,00 (vergoeding oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Velaines bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3575 – €4450€440
2310012€5175 – €5600€575
3344015€6075 – €6025€725
4386018€6475 – €6850€910
5455019€6950 – €7225€1020
6481021€7700 – €8100€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Velaines ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velaines bedraagt 3495 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Velaines?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-velaines

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Velaines vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten tref je in korte tijd een erkende leverancier in jouw eigen buurt. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het type huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Velaines.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Velaines op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Velaines
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Velaines een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!