Henripont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Henripont? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze tool vind jij omvangrijke gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Henripont!

zonnepanelen installateur 7090
 • Lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode70900
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Henripont juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Braine-Le-Comte. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Braine-Le-Comte bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Henripont
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten extra voordelig een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4720), dan profiteer je al van een korting van zo’n €585. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Henripont fluctueren tussen de €4000 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en Qurrent betaal je al snel €687,50 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Henripont kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118608€3675 – €4300€420
2271012€5225 – €5800€525
3356014€6100 – €6175€725
4396016€6475 – €6800€950
5431019€7025 – €7250€960
6494021€7650 – €7900€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Henripont lees jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Henripont is 3325 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Henripont?

Puur voor panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-henripont

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Henripont vergelijken? Met onze stappenplan kies jij in korte tijd een erkende vakman in je woonplaats. Tal van monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Henripont.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Henripont op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Henripont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Henripont een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!