Hennuyères

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Hennuyères? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze tool tref jij waardevolle toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Hennuyères!

zonnepanelen installateur 7090
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode70900
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hennuyères juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Braine-Le-Comte. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Braine-Le-Comte zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hennuyères
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4710), dan bedraagt het voordeel al snel €584. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim vele tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hennuyères schommelen tussen de €4000 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hennuyères kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3600 – €4400€420
2296011€5150 – €5600€525
3338014€5900 – €6275€850
4382017€6550 – €6650€920
5440019€6975 – €7225€1030
6483021€7550 – €8100€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Hennuyères check je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hennuyères bedraagt 3320 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Hennuyères?

Voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hennuyeres

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hennuyères vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs heb je binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in jouw eigen buurt. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Hennuyères.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hennuyères op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Hennuyères
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hennuyères een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!