Petit-Roeulx-Lez-Braine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Petit-Roeulx-Lez-Braine? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Middels krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be check je bruikbare aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Petit-Roeulx-Lez-Braine!

zonnepanelen installateur 7090
 • Lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBraine-Le-Comte
Postcode70900
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€163,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Petit-Roeulx-Lez-Braine juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Braine-Le-Comte. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Braine-Le-Comte zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Petit-Roeulx-Lez-Braine
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4730), dan is jouw winst al gauw €586. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Petit-Roeulx-Lez-Braine liggen tussen om en nabij de €4900 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €690,00 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Petit-Roeulx-Lez-Braine kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3650 – €4275€430
2275013€5250 – €5600€500
3348014€5925 – €6075€850
4388016€6400 – €6725€940
5469019€7050 – €7125€1020
6494021€7425 – €7900€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Petit-Roeulx-Lez-Braine check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petit-Roeulx-Lez-Braine is 3330 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Petit-Roeulx-Lez-Braine?

Puur voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petit-roeulx-lez-braine

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Petit-Roeulx-Lez-Braine vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref je moeiteloos een professionele monteur in jouw eigen buurt. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Petit-Roeulx-Lez-Braine.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Petit-Roeulx-Lez-Braine op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Petit-Roeulx-Lez-Braine
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Petit-Roeulx-Lez-Braine een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!