Kallo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Kallo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met de zonnepanelen-vergelijker check jij accurate tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kallo!

zonnepanelen installateur 9120
 • Lagere energiekost.
 • Verantwoorde investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode91200
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik kWh3502,32946752547 kWh
Gemiddelde energierekening€177,76

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Kallo december 2023

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Beveren-Waas. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Beveren-Waas kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Kallo
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4470), dan is het belastingvoordeel al gauw €554. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno december 2023. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kallo liggen tussen de €4800 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €775,00 (tarief december 2023). Met goedkope zonnepanelen in Kallo kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3425 – €4325€400
2285013€5050 – €5900€500
3358014€5925 – €6175€875
4408017€6450 – €6825€920
5443019€6975 – €7275€1010
6483021€7575 – €8000€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Kallo vind je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kallo bedraagt 3502,32946752547 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Kallo?

Voor zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kallo

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kallo vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb je moeiteloos een uitstekende leverancier in de buurt. Een aantal adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Kallo.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kallo op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Kallo
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kallo een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!