Melsele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Melsele? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van deze website tref je omvangrijke info over zonnepanelen kopen in Melsele!

zonnepanelen installateur 9120
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode91200
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik kWh3502,64188614385 kWh
Gemiddelde energierekening€177,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Melsele september 2023

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Beveren-Waas. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Beveren-Waas zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Melsele
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4480), dan is het voordeel al snel €555. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Melsele komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €675,00 (prijspeil september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Melsele kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3700 – €4275€400
2279013€5125 – €5650€675
3359016€6075 – €6275€800
4380016€6325 – €6825€880
5451019€6925 – €7250€1000
6480022€7500 – €8000€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Melsele check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Melsele is 3502,64188614385 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Melsele?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-melsele

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Melsele vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vind je in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in de buurt. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het type huis. Het type woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Melsele.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Melsele op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Melsele
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Melsele een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!