Destelbergen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Destelbergen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij handige info over zonnepanelen kopen in Destelbergen!

zonnepanelen installateur 9070
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDestelbergen
Postcode90700
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Destelbergen mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Destelbergen. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Destelbergen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Destelbergen
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4520), dan profiteer je al van een korting van zo’n €560. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Destelbergen schommelen tussen de €4300 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €737,50 (prijspeil mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Destelbergen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3425 – €4375€400
2279012€5225 – €5825€650
3354014€6025 – €6175€800
4420016€6475 – €6675€940
5470020€6975 – €7150€1030
6482023€7625 – €7825€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Destelbergen achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Destelbergen is 3450 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Destelbergen?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-destelbergen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Destelbergen vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een erkende installateur in de buurt. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo interessant zonnepanelen advies in Destelbergen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Destelbergen op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Destelbergen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Destelbergen een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente