Kieldrecht

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Kieldrecht? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze pagina vind je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kieldrecht!

zonnepanelen installateur 9130
 • Lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode91300
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik kWh3503,57914199899 kWh
Gemiddelde energierekening€177,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kieldrecht september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beveren-Waas. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Beveren-Waas zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Kieldrecht
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4510), dan is het voordeel al snel €559. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (september 2023) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kieldrecht schommelen tussen de €5400 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €682,50 (tarief september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Kieldrecht is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3425 – €4300€410
2295011€5025 – €5600€500
3342015€6000 – €6175€825
4386018€6325 – €6825€940
5435020€6900 – €7125€970
6485021€7450 – €8100€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Kieldrecht check je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kieldrecht is 3503,57914199899 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Kieldrecht?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kieldrecht

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Kieldrecht vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind je snel en eenvoudig een goede leverancier in jouw streek. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Kieldrecht.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, tel. nr. en het emailadres. Zo is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kieldrecht op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Kieldrecht
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kieldrecht een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!