Verrebroek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Verrebroek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be bekijk je toepasbare raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Verrebroek!

zonnepanelen installateur 9130
 • Direct lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBeveren-Waas
Postcode91300
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik kWh3503,89156061737 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Verrebroek juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Beveren-Waas. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Beveren-Waas zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Verrebroek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4520), dan is het belastingvoordeel al gauw €560. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Verrebroek komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2740 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Verrebroek bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120106€3550 – €4375€440
2280013€5275 – €5750€650
3358014€5925 – €6100€875
4390017€6525 – €6800€930
5452019€6900 – €7150€960
6482023€7550 – €8150€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Verrebroek check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Verrebroek is 3503,89156061737 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Verrebroek?

Puur voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-verrebroek

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Verrebroek vergelijken? Via onze stappenplan vind je snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in jouw eigen buurt. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer expliciet het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Verrebroek.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Verrebroek op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Verrebroek
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Verrebroek een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!