Corswarem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Corswarem? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij veelzijdige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Corswarem!

zonnepanelen installateur 4257
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteBerloz
Postcode42570
Gasverbruik21.970 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€172,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Corswarem april 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Berloz. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Berloz zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Corswarem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4940), dan is het belastingvoordeel al gauw €612. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al ruim tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Corswarem variëren tussen de €4200 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op circa 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Pure Energie betaal je al snel €712,50 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Corswarem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3525 – €4400€440
2281013€5075 – €5900€675
3360015€6000 – €6200€850
4399018€6475 – €6750€880
5456020€7025 – €7225€960
6480022€7450 – €8100€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Corswarem bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Corswarem bedraagt 3585 kWh. Dit staat voor grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Corswarem?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-corswarem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Corswarem vergelijken? Dankzij onze stappenplan heb jij zonder problemen een professionele aanbieder in de regio. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het soort woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Corswarem.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Corswarem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Corswarem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Corswarem een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!