Rosoux-Crenwick

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Rosoux-Crenwick? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool check je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Rosoux-Crenwick!

zonnepanelen installateur 4257
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteBerloz
Postcode42570
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€172,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rosoux-Crenwick april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Berloz. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Berloz is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Rosoux-Crenwick
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4950), dan is jouw winst al gauw €614. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Rosoux-Crenwick liggen tussen om en nabij de €5000 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €715,00 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rosoux-Crenwick kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3625 – €4300€410
2299012€5150 – €5825€525
3337016€6000 – €6200€800
4411016€6350 – €6625€940
5430019€6950 – €7150€1010
6488021€7550 – €7800€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Rosoux-Crenwick vind je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rosoux-Crenwick is 3590 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Rosoux-Crenwick?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rosoux-crenwick

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rosoux-Crenwick vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan heb je zonder problemen een erkende leverancier in jouw omgeving. Diverse installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Rosoux-Crenwick.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rosoux-Crenwick op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Rosoux-Crenwick
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Rosoux-Crenwick een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!