Aiseau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Aiseau? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Aiseau!

zonnepanelen installateur 6250
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAiseau-Presles
Postcode62500
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€159,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Aiseau juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aiseau-Presles. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Aiseau-Presles bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Aiseau
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens heel voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4370), dan profiteer je al van een korting van zo’n €542. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Aiseau komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €720,00 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Aiseau kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3450 – €4450€390
2280012€5050 – €5650€675
3356015€6025 – €6100€825
4392016€6500 – €6650€920
5440019€7000 – €7300€1000
6515023€7700 – €8075€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Aiseau vind je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aiseau bedraagt 3375 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Aiseau?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aiseau

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Aiseau vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs tref jij in enkele stappen een deskundige vakman in je postcodegebied. Tal van leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Aiseau.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Aiseau op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Aiseau
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Aiseau een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!