Pont-De-Loup

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Pont-De-Loup? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. D.m.v. de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze pagina doorzoek jij samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Pont-De-Loup!

zonnepanelen installateur 6250
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAiseau-Presles
Postcode62500
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€160,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Pont-De-Loup juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Aiseau-Presles. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Aiseau-Presles zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Pont-De-Loup
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4380), dan bedraagt het voordeel al snel €543. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Pont-De-Loup liggen tussen de €4400 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Qurrent betaal je al snel €722,50 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Pont-De-Loup kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3650 – €4475€400
2308011€5075 – €5875€550
3340016€6100 – €6250€875
4413017€6450 – €6775€920
5455020€7075 – €7250€1030
6487021€7425 – €7875€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Pont-De-Loup bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pont-De-Loup is 3380 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Pont-De-Loup?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pont-de-loup

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Pont-De-Loup vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb jij zonder problemen een uitstekende leverancier in de buurt. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Pont-De-Loup.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Pont-De-Loup op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Pont-De-Loup
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pont-De-Loup een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!