Roselies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Roselies? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van deze website vind je toepasbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Roselies!

zonnepanelen installateur 6250
 • Snelle terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAiseau-Presles
Postcode62500
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€160,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Roselies juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Aiseau-Presles. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Aiseau-Presles zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Roselies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee consumenten extra voordelig een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4400), dan pak je al snel €545. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Roselies liggen tussen om en nabij de €5200 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Nuon betaal je al snel €727,50 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Roselies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3450 – €4450€400
2283012€5300 – €5600€600
3341015€5950 – €6200€775
4384016€6450 – €6625€940
5436019€7100 – €7150€960
6505021€7475 – €8050€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Roselies bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roselies bedraagt 3390 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Roselies?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roselies

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Roselies vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan heb je binnen enkele minuten een betrouwbare expert in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Roselies.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar kijk goed naar certificering (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Roselies op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Roselies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Roselies een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!