Beselare

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Beselare? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij praktische info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Beselare!

zonnepanelen installateur 8980
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode89800
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik kWh3494,20658344763 kWh
Gemiddelde energierekening€176,49

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Beselare september 2023

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Zonnebeke. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Zonnebeke zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Beselare
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4960), dan is jouw winst al gauw €615. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Beselare liggen tussen om en nabij de €4500 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €710,00 (vergoeding september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Beselare kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3675 – €4325€400
2309011€5225 – €5725€575
3342016€5975 – €6025€875
4385016€6375 – €6675€930
5446020€6975 – €7200€1010
6506023€7700 – €8100€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Beselare achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beselare bedraagt 3494,20658344763 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Beselare?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beselare

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Beselare vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Tal van monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Beselare.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beselare op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Beselare
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beselare een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!