Passendale

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Passendale? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Met zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels onze website vind je toepasbare aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Passendale!

zonnepanelen installateur 8980
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode89800
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik kWh3494,83142068438 kWh
Gemiddelde energierekening€176,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Passendale april 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Zonnebeke. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Zonnebeke is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Passendale
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4980), dan is het belastingvoordeel al gauw €617. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Passendale fluctueren tussen de €4300 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (tarieven april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Passendale kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3550 – €4375€390
2299011€5000 – €5900€525
3332014€6075 – €6050€800
4395018€6350 – €6625€890
5453019€6900 – €7150€980
6517021€7450 – €8000€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Passendale vind jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Passendale bedraagt 3494,83142068438 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Passendale?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-passendale

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Passendale vergelijken? Door onderstaande tips kies jij in korte tijd een deskundige vakman in de buurt. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het soort woning. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Passendale.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Passendale op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Passendale
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Passendale een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!