Erezée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Erezée? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze tool vind jij actuele gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Erezée!

zonnepanelen installateur 6997
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteErezée
Postcode69970
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Erezée juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Erezée. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Erezée bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Erezée
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4600), dan loopt het voordeel al gauw op tot €570. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Erezée liggen tussen de €4600 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €775,00 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Erezée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3500 – €4450€420
2305012€5275 – €5750€550
3331016€6000 – €6175€825
4408018€6500 – €6750€900
5457019€6950 – €7175€990
6490023€7400 – €7850€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Erezée tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erezée bedraagt 3415 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Erezée?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-erezee

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Erezée vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek jij in korte tijd een uitstekende installateur in de buurt. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Erezée.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Erezée op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Erezée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Erezée een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente