Loppem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Loppem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze website ontdek je veelzijdige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Loppem!

zonnepanelen installateur 8210
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode82100
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€168,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Loppem juli 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Zedelgem. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Zedelgem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Loppem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4670), dan is het voordeel al snel €579. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Loppem variëren tussen de €4200 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €775,00 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Loppem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3625 – €4375€390
2286012€5100 – €5850€525
3332015€5925 – €6175€875
4393018€6375 – €6850€900
5439019€7000 – €7200€1020
6494022€7550 – €8000€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Loppem achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loppem bedraagt 3450 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel mensen installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Loppem?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-loppem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Loppem vergelijken? D.m.v. het advies hieronder vind je in korte tijd een goede aanbieder in jouw eigen buurt. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Loppem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Loppem op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Loppem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Loppem een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!