Hotton

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hotton? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Middels het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hotton!

zonnepanelen installateur 6990
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHotton
Postcode69900
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€166,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hotton juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hotton. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Hotton zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hotton
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4590), dan is het belastingvoordeel al gauw €569. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hotton schommelen tussen de €5000 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in zo’n 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en Nuon betaal je al snel €772,50 (tarieven juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hotton is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3600 – €4450€430
2287012€5300 – €5700€550
3347015€5925 – €6275€775
4393017€6550 – €6800€940
5455019€7075 – €7275€1010
6506021€7425 – €8100€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Hotton zie je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hotton bedraagt 3410 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Hotton?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hotton

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hotton vergelijken? Op basis van onze stappenplan heb je binnen enkele minuten een deskundige vakman in jouw streek. Diverse bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer duidelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Hotton.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hotton op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Hotton
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hotton een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente