Rendeux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Rendeux? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina bekijk je toepasbare details over zonnepanelen kopen in Rendeux!

zonnepanelen installateur 6987
 • Lagere energiekost.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteRendeux
Postcode69870
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€166,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Rendeux mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Rendeux. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Rendeux zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Rendeux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4580), dan is jouw winst al gauw €568. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rendeux fluctueren tussen de €4600 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in circa 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €770,00 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Rendeux kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3425 – €4350€410
2303011€5050 – €5800€600
3320014€5950 – €6025€750
4392018€6525 – €6850€920
5434020€7100 – €7200€970
6513021€7525 – €8125€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Rendeux vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rendeux is 3405 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Rendeux?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rendeux

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Rendeux vergelijken? Via onze stappenplan kies je binnen enkele minuten een goede installateur in jouw eigen buurt. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Rendeux.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rendeux op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Rendeux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Rendeux een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente