Heindonk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Heindonk? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze pagina tref jij actuele tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heindonk!

zonnepanelen installateur 2830
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode28300
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€177,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Heindonk mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Willebroek. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Willebroek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Heindonk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4670), dan loopt het voordeel al gauw op tot €579. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Heindonk komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €697,50 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Heindonk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3500 – €4275€400
2291013€5075 – €5650€625
3337014€6100 – €6225€775
4409018€6475 – €6825€890
5454019€7050 – €7275€1000
6501022€7625 – €7950€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Heindonk vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heindonk is 3525 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Heindonk?

Voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heindonk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Heindonk vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan tref jij moeiteloos een uitstekende monteur in de regio. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Heindonk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook certificering (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Heindonk op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Heindonk
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Heindonk een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!