Muizen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Muizen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Dankzij het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze tool ontdek jij uitgebreide informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Muizen!

zonnepanelen installateur 2812
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode28120
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€176,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Muizen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Mechelen. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Mechelen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Muizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4640), dan is het voordeel al snel €575. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Muizen liggen tussen om en nabij de €4200 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (prijspeil mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Muizen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3425 – €4375€400
2303013€5100 – €5775€600
3358016€6100 – €6275€850
4397016€6300 – €6600€920
5462019€6925 – €7300€1010
6500021€7600 – €7950€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Muizen bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Muizen is 3510 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Muizen?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-muizen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Muizen vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een uitstekende expert in je woonplaats. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Muizen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Muizen op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Muizen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Muizen aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!