Blaasveld

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Blaasveld? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van deze website lees je praktische aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Blaasveld!

zonnepanelen installateur 2830
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode28300
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€176,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Blaasveld mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Willebroek. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Willebroek is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Blaasveld
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4660), dan is het belastingvoordeel al gauw €578. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Blaasveld zitten vaak tussen de €5400 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €695,00 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Blaasveld bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3650 – €4300€380
2300012€5025 – €5825€525
3352016€5900 – €6275€700
4410017€6550 – €6700€900
5469020€6950 – €7300€990
6503023€7575 – €8000€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Blaasveld vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blaasveld bedraagt 3520 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Blaasveld?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-blaasveld

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Blaasveld vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een erkende specialist in je woonplaats. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Blaasveld.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Blaasveld op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Blaasveld
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Blaasveld een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!