Chanly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Chanly? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze website doorzoek jij bruikbare gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Chanly!

zonnepanelen installateur 6921
 • Minder betalen voor stroom.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode69210
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€166,31

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Chanly juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Wellin. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Wellin kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Chanly
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4870), dan loopt het voordeel al gauw op tot €604. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Chanly zitten vaak tussen de €4400 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in grofweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €740,00 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Chanly kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3475 – €4450€400
2273011€5300 – €5800€575
3323015€6100 – €6200€700
4384016€6525 – €6650€880
5467020€7025 – €7200€1030
6509023€7550 – €7850€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Chanly tref jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chanly is 3475 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Chanly?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chanly

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Chanly vergelijken? Via het onderstaande stappenplan heb je in een zeer korte periode een erkende leverancier in jouw eigen buurt. Sommige leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type woning. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Chanly.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Chanly op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Chanly
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Chanly een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!