Bertrix

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Bertrix? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels onze tool vind jij waardevolle info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bertrix!

zonnepanelen installateur 6880
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode68800
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€164,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bertrix juni 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Bertrix. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Bertrix zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bertrix
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4460), dan is het belastingvoordeel al gauw €553. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bertrix fluctueren tussen de €5200 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bertrix bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3400 – €4300€380
2287011€5225 – €5700€675
3344015€5900 – €6225€725
4381018€6550 – €6775€920
5448019€6925 – €7125€1030
6498021€7650 – €7850€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Bertrix tref jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bertrix is 3345 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Bertrix?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bertrix

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bertrix vergelijken? Door het advies hieronder zoek je in korte tijd een goede specialist in de regio. Verschillende leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Bertrix.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bertrix op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Bertrix
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bertrix een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente